Arta lui Adrian Ghenie

Cine n-a auzit de Adrian Ghenie? Mulţi…de fapt, majoritatea. Şi recunosc că nici eu nu am ştiut de munca acestuia până de curând, mai exact până ce acest pictor român a avut un imens succes la Galeriile Pace din Londra.

O mică biografie în rândurile ce urmează: s-a născut la Baia Mare în 1977 ( o să fiu mai atent la acest oraş, multe surprize plăcute ne oferă în ultimul timp) şi a absolvit cursurile Universităţii de Artă şi Design din Cluj. Are un palmares foarte impresionant, a expus până acum la Muzeul de Artă Contemporană din Denver, Muzeul de Artă Contemporană din Ghent, de asemenea şi în Bucureşti. Lucrările lui au fost expuse la în Veneţia, Liverpool, Praga, San Francisco, Los Angeles, Antwerp şi multe alte oraşe ale lumii cunoscute pentru apetitul pentru artă.

Adrian Ghenie trăieşte şi creează în două mari oraşe, Cluj şi Berlin. Artistul român a avut un ascendent artistic dintre cele mai constante în lumea artei fiind un reprezentant de vârf al artei vizuale româneşti. Tabloul său în care e reprezentat Elvis Presley – ,,The King’’ s-a vândut cu 212.000 euro.

The King

Dar şi alte opere ale tânărului artist s-au vândut la preţuri deloc neglijabile, de cele mai multe ori acestea au sărit de 100.000 de euro. Dar cred că cea mai mare recunoaştere a talentului lui Adrian Ghenie a venit de la casa de licitaţii Sotheby’s din Londra unde tabloul său ,,The Fake Rothko’’ a fost adjudecat pentru 1.778.000 de euro. Da, aţi citit bine, mai mult de un milion şi jumătate de euro. Ce confirmare mai bună poate exista decât această sumă foarte mare plătită pentru una din lucrările artistului?

The Fake Rothko

E clar, Adrian Ghenie este deja un pictor consacrat iar arta lui recunoscută în întreaga lume. E de urmărit traiectul artistic al acestui tânăr român. În galerie puteţi vedea mai multe opere ale pictorului.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]