Artă care încălzeşte sufletul şi casa

 

A venit iarna. Cel puţin calendaristic. Frigul îşi face şi el simţită prezenţa chiar dacă zăpada se lasă aşteptată. Eu nu o aştept. În casă, căldura radiată de calorifere, şeminee sau radiatoare, a devenit aliatul nostru în confruntarea noastră cu frigul de afară.

Caloriferele noastre, cu formele lor banale, se ascund după perdele, făcându-şi treaba cu modestie. Dar iată că în ultimii ani, noi calorifere trufaşe, afişându-şi formele ca nişte asistente tv de pe la noi, apar tot mai mult pe piaţă şi deci şi în casele noastre. Era  timpul ca aceste aparate de încălzire să aibă parte de atenţia designerilor, la fel cum şi alte obiecte de mobilier sau menaj s-au bucurat de atenţia lor de-a lungul timpului.

Radiatoarele moderne care încălzesc cu ajutorul agentului termic şi-au schimbat mai ales formele, acestea arată tot mai mult a obiecte de decor sculpturale, formele lor aduc arta în casa ta. Pe lângă funcţia de încălzire a spaţiului, acestea încântă şi sufletul, nevoia noastră de a fi înconjuraţi de frumos.

Radiatoarele electrice cu panouri radiante mizează în special pe imaginile care pot fi afişate  pe suprafeţele acestora, dar pierd la capitolul buget, un subiect sensibil pentru fiecare dintre noi, mai ales că în perioada rece, cresc cheltuielile ce ţin de locuinţă. Dar şi radiatoarele electrice au un avantaj, sunt ieftine la cumpărare.

Indiferent pentru ce soluţie de încălzire optăm, noile radiatoare au devenit mai ,,artistice’’. Practicul şi frumosul, calităţi importante, au devenit atribute ale acestora.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Comentarii

  1. cine face asa ceva? 🙂 sunt foarte tari ideile si chiar avem un plan care implica mutare calorifer /schimbarea celui clasic cu unul inalt mai de decor dar care sa si incalzeasca bine:) ai niste info suplimentare ? multumesc

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]