Apartamentul unui burlac

Noi bărbaţii preferăm un interior mai drastic, nu rigid, dar un pic de sobrietate considerăm că e numai bună. Aşadar, culorile preferate de noi în amenajarea locuinţei au o paletă destul de strânsă, de la nuanţe de maro trecând la negru, universul coloristic în care locuim nu prea lasă loc de interpretări. Culorile vii nu îşi găsesc în mod natural locul aici, poate doar pentru a sublinia şi evidenţia anumite obiecte sau tablouri şi de ce nu, pentru a mai înviora puţin atmosfera altfel destul de ternă.

Când în amenajarea locuinţei intervin şi pereţi dezbrăcaţi de tencuiala, cu o cărămidă in diferite nuanţe ruginii, locul devine ,,acasă’’ pentru noi, bărbaţii. Nu e o regulă general valabilă dar se ştie că bărbaţii preferă un aspect mai auster, începând cu maşina, culoarea costumului şi terminând cu locuinţa.

Se vede că locuinţa prezentată mai jos este a unui burlac, nicio atingere feminină nu şi-a pus amprenta asupra locului. De cele mai multe ori, o atingere feminină face minuni într-un asemenea loc, o îndulcire a liniarităţii culorilor ar aduce un plus de viaţă acestui spaţiu care deja pare pregătit pentru o viitoare redecorare subtilă, atât cât să-ţi dai seama că este împărţit de un el şi o ea.

Dar deocamdată nu e cazul, fapt confirmat şi de proprietarul locuinţei prin amenajarea pe care a ales-o.

Cărămidă expusă, metal negru şi scândură aparent nefinisată şi învechită – acestea sunt cele trei elemente care definesc acest spaţiu. Mici reflexe de argintiu ţin să-i dea locuinţei un aer ceva mai jucăuş, o ieşire din ternul cromatic. Albul apare şi el mai mult ca o necesitate, nu ca un leit-motiv. Iar roşul îşi trimite mesagerii doar ici şi colo, nişte mici pete de culoare pe tablouri.

Cu toate acestea, aerul acestei locuinţe nu pare atât de  închis, ferestre mari invită lumina naturală în toate ungherele, aspectul uneori industrial devine acum blând. Ferestre cu bolta arcuită îi dau şi o notă de eleganţă şi poate chiar romantică acestui interior.

Putem spune că este o locuinţă de burlac dar recunoaştem că este amenajată cu bun gust iar paleta cromatică aleasă este pusă în valoare de această dată de lumina ce scaldă apartamentul şi îi dă un aer accesibil dar si sofisticat. (sursa)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]