Apartament cu stil in Sao Paulo, o reinterpretare Pop Art

Sunt  adeptul culorilor moi in amenajarea locuintelor. Consider ca acestea pot sustine  un timp mai indelungat stilul unei locuinte fara ca tendintele modei care sunt trecatoare sa afecteze foarte mult.

Poate este prea multa prudenta  din partea mea. Alb, crem, tonuri de maro, de gri, anumite nuante de verde, in general culori pale, acestea se gasesc pe paleta culorilor agreate de mine. Cred ca si din cauza ca aceste culori sunt cele mai apropiate de cele ale materialelor naturale:nisip, piatra, lemn, pamant.

Dar iata ca apare Brunete Fraccaroli si imi arata ca gresesc. Si are dreptate. Apartamentul realizat de acest designer in Moema, Sao Paulo, in Brazilia, vine cu toate armele  in sprijinul designerului.  De la galben neon la verde inchis, acest mixaj reusit de culori, presarat ici-colo cu accente de negru, impresioneaza prin vitalitatea cu care se impune.

Livingul, cu prospetimea culorilor sale, imi aduce aminte de tablourile lui Andy Warhol. Parca este gandit sub influenta curentului  Pop Art, o miscare aparuta in anii ´50 in Marea Britanie si adoptata si de America in anii ´60. A fost o miscare atat de populara pentru ca oamenii doreau ceva nou fata de arta abstracta si clasica promovata pana atunci; Pop Art era o miscare noua, indrazneata si diferita, unul dintre avantajele ei principale fiind capacitatea de a atrage un numar mare de amatori, datorita culorilor intense si vesele.

Acelasi sentiment imi inspira conceptul acestui apartament, o iesire din clasic si mai ales din banalitate. Au fost folosite in decoratiune si oglinzi care au rolul de a imbogati prezenta culorilor intense dar si a luminii, care si in acest caz, are un rol esential.

In acest festival de culori vesele nu este de mirare ca materialele sintetice isi fac simtita prezenta cu precadere, de la divider-ul transparent galben din policarbonat pana la imitatia de piele de zebra. Culorile si materialele folosite de Brunete Fraccaroli in amenajarea acestui apartament converg intr-o reusita de exceptie, echilibrul fin in folosirea acestora rafineaza stilul prezentat.(foto homedsgn)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]