Apartament finisat fără finisaje

Un apartament cu finisaje mai ,,laxe’’. Este refăcut de arhitecţii Felipe Hess şi Renata Pedrosa, un apartament de 140 metri pătraţi, construit iniţial de Oscar Niemeyer şi rezultatul este fabulos. Situat în Sao Paolo, Brazilia, acest apartament impresionează atât  prin lipsa finisajelor căt şi prin împărţirea care delimitează zona de zi de cea  intimă.

Faptul că ţevile de apă sunt mascate doar parţial, grinzile de beton sunt la vedere iar duşumeaua (mie îmi place foarte mult) este cu rosturi şi suprafeţe nefinisate, dau acestui apartament un caracter aparte, un melanj între  aspectul de locuinţă şi aspect industrial.

Pentru zona bucătăriei s-a optat pentru un corp insulă, atât  acest corp cât şi blatul de luat masa sunt (ne) finisate cu aspect de beton, având acelaşi rol estetic ca şi stâlpii de susţinere. Pentru acelaşi tip de finisaj s-a optat şi în ceea ce priveşte poliţele care acum sunt încărcate de premii personale şi alte obiecte de decor care contribuie decisiv la crearea intimităţii acestui apartament. Astfel, ,,căldura’’ unui spaţiu de locuit nu este dată de finisajele specifice  unui apartament ci mai mult de obiectele personale cu care îşi pun amprenta locatarii. (freshome)

)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]