Apartament în alb şi negru

Pe la emisiunile de profil sau prin reviste de specialitate văd şi citesc despre culorile anului, despre culorile care sunt în ,,trend’’ în amenajarea spaţiului locuinţei. Parcă designerii de modă încearcă să ,,acapareze’’ domeniul amenajărilor interioare. Dar se pare că uită că acest domeniu este complet diferit de preocupările domniilor lor. În casă nu trebuie ,,să fim în tendinţe’’, nu trebuie să îmbrăcăm o imagine pe care societatea o aşteaptă pentru a nu dezamăgi. În casa proprie trebuie să fie despre noi, despre cum ne simţim noi bine, despre culorile care ne plac fără a face vreun compromis de dragul imaginii.

Dacă în cazul hainelor acceptăm de dragul imaginii şi acceptării sociale să fim prizonierii tendinţelor, acasă nu ar trebui să facem niciun compromis în ceea ce priveşte amenajarea locuinţei. Trebuie să ne simţim ACASĂ; confortul propriu nu se negociază. Îmi aduc aminte că acum câţiva ani, destul de mulţi, se ,,stabilise’’ că ,,trendul’’ amenajărilor interioare este în albastru şi galben sau portocaliu. 🙂 )). Da, aveţi voie şi chiar vă invit să râdeţi sau măcar să zâmbiţi condescent. Îmi aduc aminte că în majoritatea restaurantelor sau barurilor de clasă medie (nu-mi vine în minte acum altă clasificare) aceste două culori mă întâmpinau. Era deja exasperant. Nu mai spun că aceste două culori erau folosite exagerat şi în amenajările interioare ale locuinţelor. Parcă, dacă nu aveai acasă această combinaţie de culori, nu erai la modă.

Acest articol e o mică răzbunare pentru ,,suferinţa’’ îndurată. 🙂

Întotdeauna culorile alb şi negru vor fi la modă în amenajările interioare. Deasemenea alb şi orice nuanţă de maro ar avea lemnul. Apartamentul din ,,galerie’’ este amenajat în aceste două culori – alb şi negru, culori care nu se vor demoda vreodată.

Poate că acest apartament vi se pare prea sobru, prea masculin. Avantajul unei asemenea abordări este faptul că orice articol din acest apartament care nu se regăseşte în fotografii, va fi o pată de culoare. Aceste fotografii au fost făcute pentru a scoate mai bine în evidenţă eleganţa unei amenajări în alb şi negru. Dar cu puţină imaginaţie vă veţi da seama că dacă apartamentul ar fi fost surprins în imagini ca fiind locuit deja de o familie, nu ar mai fi aşa sobru. O revistă colorată pe măsuţa din living, flacoanele de şampon şi parfum din baie, pernuţe colorate pe canapeaua din living, obiecte de decor în bucătărie, tablouri pe pereţi, toate colorate, sunt suficiente pete de culoare pentru ,,a da viaţă’’ acestui interior.

sursa foto 

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]