A.B. House – o casă în Timişoara de Andreescu & Gaivoronschi

Din ce în ce mai multe case reuşesc să ne atragă atenţia în România. De această dată avem în vizor A.B. House, o locuinţă din Timişoara realizată de firma de arhitectură Andreescu & Gaivoronschi, firmă cu sediul în acelaşi oraş.

Tot ei sunt responsabili şi pentru proiectarea celui mai important parc de afaceri din afara Bucureştiului, complexul City Business Centre. Vlad Gaivoronschi ,,se face vinovat’’ şi de proiectarea Hotelului Savoy şi Harmonia Residence.

Se pare că Timişoara devine pe zi ce trece un centru al arhitecturii şi designului românesc de cea mai mare importanţă, să ne aducem aminte că în paginile blogului am evidenţiat realizările unei alte firme de arhitectură şi design din Timişoara, Ezzo Design.

Locuinţa pe care o prezint azi are o suprafaţă de aproape 300 de metri pătraţi, suprafaţă mai mult decât suficientă pentru ca o familie (lărgită) să dispună de tot confortul necesar. S-a folosit multă piatră şi mult lemn la finisajele acestei case, fapt care îi dă un aer de construcţie foarte solidă, foarte rezistentă şi în acelaşi timp costisitoare. Întradevăr, finisajele acestei case, atât la exterior cât şi la interior sunt de cea mai bună calitate şi cum bine ştim, calitatea costă.

Casa dispune de o mică terasă interioară cu un petec de gazon, suficient de mare pentru a lăsa loc verdelui să împrospăteze privirea. Casa este gândită ca un răspuns la ideea ,,casă pe o casă’’, un fenomen social întâlnit în Italia şi Grecia, unde tinerii locuiesc împreună cu părinţii. Dacă nivelul superior este realizat din lemn care înseamnă tinereţe, prospeţime, la nivelul de bază, piatra este omniprezentă, simbol al rădăcinilor, rezistenţei, tradiţiilor. (homedsgn)

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

[kittycatfish_trigger]